Menu

Raamdecoratie

Voor iedere woonstijl!

Raamdecoratie is zoals de naam al zegt decoratief. Naast decoratie regelt u met raamdecoratie ook de lichtinval in huis en geeft het u de gewenste privacy.
Door raamdecoratie op maat te laten maken kunt u uw raamdecoratie aanpassen aan uw woonstijl en smaak. Hierdoor creëert u eenheid in uw woninginrichting en is raamdecoratie op maat geschikt voor iedereen!

Raamdecoratie is een breed begrip, bij raamdecoratie wordt al snel alleen gedacht aan gordijnen, maar ook lamellen en jaloezieën vallen onder raamdecoratie.

Robert Broekers stofferingen helpt u graag uw wensen werkelijkheid te maken. In onze showroom vindt u een grote collectie stoffen voor raamdecoratie. Onze medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van de juiste stof.

Gordijnen

Uitgebreid assortiment

Gordijnen dienen niet alleen ter decoratie. Met de juiste gordijnen geeft u uw woning sfeer. Om te besparen op de energierekening is het belangrijk om warmte en licht in huis te houden, ook hiervoor zijn gordijnen de perfecte oplossing.

Gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, dessins en materialen. Gordijnen zijn kant-en-klaar verkrijgbaar maar u kunt ook uw gordijnen op maat laten maken. Bij onze stoffeerderij bent u hiervoor aan het juiste adres!
Het voordeel van gordijnen op maat is dat de gordijnen altijd precies aan al uw wensen voldoen, daarnaast is ook de lengte en breedte volledig door u te bepalen. Hierdoor zijn gordijnen op maat ideaal voor woningen met onmogelijke maten.

Naast uw eigen woning is het natuurlijk ook mogelijk gordijnen op maat te laten maken voor uw boot, caravan, camper of vakantiehuis. Bent u op zoek naar gordijnen op maat voor een (groot) project? Klik dan hier 

Gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn in Nederland de meest populaire raamdecoratie. Rolgordijnen zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

 • Transparante rolgordijn
 • Lichtdoorlatend rolgordijn
 • Verduisterend rolgordijn

Het grote voordeel van rolgordijnen is dat ze bijna overal te gebruiken zijn. U kunt rolgordijnen gebruiken als sfeermakers in uw woonkamer of om te verduisteren in uw slaapkamer.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins. Rolgordijnen worden in het raam geplaatst. Naast de ‘standaard’ rolgordijnen kunt u er ook voor kiezen om uw rolgordijnen op maat te laten maten.

Door uw rolgordijn op maat te laten maken kunt u de rolgordijnen volledig aanpassen aan uw smaak en wensen. Hierdoor past een rolgordijn altijd volledig bij uw interieur.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen lijken erg op rolgordijnen. Het verschil is echter, zoals de naam al voorspelt, dat vouwgordijnen zichzelf opvouwen en rolgordijnen oprollen. In vouwgordijnen zitten er horizontale vouwen in de stof, dit creëert een huiselijke sfeer en daarom worden vouwgordijnen ook vaak toegepast in een landelijk interieur.      

Net zoals rolgordijnen zijn vouwgordijnen onder te verdelen in 3 categorieën:

 • Transparante vouwgordijnen
 • Lichtdoorlatende vouwgordijnen
 • Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven een ruimte warmte en sfeer. Daarnaast zijn vouwgordijnen ook volledig aan te passen aan uw wensen door de ruime keuze aan diverse kleuren en dessins.

Vitrage

Vitrage is een gordijn gemaakt van een dunne, transparante stof. Ondanks de transparante stof zorgen vitrages toch voor meer privacy in huis. Overdag kan vrijwel niemand naar binnen kijken door de vitrages, maar u kunt wel naar buiten kijken door de vitrage.

Vitrage is goed te combineren met gordijnen, maar vitrage ook goed zonder gordijnen worden opgehangen. Door vitrage zonder gordijnen op te hangen creëert u rust in uw interieur.

Over het algemeen worden vitrages gemaakt van 100% polyester. Een voordeel van polyester is dat dit bijna niet kreukt en krimpt. Hierdoor zijn vitrages goed te wassen.

Paneelgordijnen

Een paneelgordijn is multifunctioneel. Naast raamdecoratie kan een paneelgordijn ook gebruikt wordt als scheidingswand of als stoffen deuren voor bijvoorbeeld een garderobekast.

Paneelgordijnen hebben een moderne uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en dessins. Door de diversiteit aan kleuren en dessins kunnen paneelgordijnen eigenlijk toegepast worden in allerlei verschillende woonstijlen.

Verduisterende gordijnen

Met verduisterende gordijnen kunt u goed zelf de privacy bepalen. Ook worden verduisterende gordijnen vaak gebruikt voor in de slaapkamer. Verduisterende gordijnen zorgen er namelijk voor dat het licht van buiten wordt tegen gehouden.

Naast de verduisterende werking hebben verduisterende gordijnen ook een isolerende werking. Deze isolerende werking zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten wordt gehouden.

Velours gordijnen

Velours is ook wel bekend als fluweel. Velours gordijnen geven een ruimte een warme en rijke uitstraling.

Velours is een textielproduct met een pool. Hierdoor voelt het oppervlak van velours gordijnen zacht aan heeft het een matte glans.
Naast velours gordijnen wordt velours ook telkens vaker gebruikt voor kussen- en matrasbekleding.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn vaak de sfeermakers in huis. Overgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stoffen, kleuren en dessins. Hierdoor kunt u overgordijnen goed gebruiken om uw woonstijl de ‘finishing-touch’ te geven.

Overgordijnen zorgen voor warmte en gezelligheid, maar bieden daarnaast ook een hoop privacy.

Gordijnen op maat

Voor iedere ruimte!

U bent van harte welkom in onze showroom aan de Pascalweg in Rotterdam om u te komen oriënteren welke mogelijkheden er zijn om uw gordijnen op maat te laten maken.

Naast het uitzoeken van de juist stof en het bepalen van de juiste soort gordijnen helpen onze medewerkers u ook graag met het uitzoeken van de juiste bijpassende gordijnroedes of gordijnrails.
Gordijnroedes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en zijn erg bepalend voor de uitstraling van uw raamdecoratie. Ook kunt u i.p.v. roedes kiezen voor gordijnrails.

Gordijnrails is een stuk flexibeler dan gordijnroedes en zijn ook nog eens zeer eenvoudig te bevestigen. Met een gordijnrails zijn ook makkelijker grotere afstanden te overbruggen. Het bevestigen van uw gordijnroedes of gordijnrails hoeft u uiteraard niet zelf te doen als u ervoor kiest om uw gordijnen op maat te laten maken in onze stoffeerderij. Onze meubelstoffeerder doet dit graag voor u!

Kom snel eens langs in onze showroom voor een vrijblijvende offerte op maat en laat u inspireren door de vele mogelijkheden voor raamdecoratie.

Atelier en winkel
Pascalweg 135 - 137
3076 JN Rotterdam
Tel: 010 419 45 20
Fax: 010 432 13 71
Email: info@robertbroekers.nl

Openingstijden:
Ma t/m vr. 9:00 uur tot 17:00 uur 

Uiteraard staan wij u ook graag telefonisch of per mail te woord!

 • Onze merken
 • Onze merken
 • Onze merken
 • Onze merken
 • Onze merken

Onze merken